A női parfümök felépítése

Elsősorban ízlés dolga, hogy kinek milyen parfüm válik tetszik és válik be. Amikor magunkra fújunk egy illatot, akkor nem azonnal, hanem kis idő elteltével lesz igazán érezhető. Ráadásul, ahogy telik az idő, mintha az illat változna, így könnyen lehet, hogy eleinte nem nyerte el a tetszésünket, később viszont mégis kellemesnek érezzük.

Női parfümök, ahogy a férfi típusok is három jegyből épülnek fel. Legelőször a fejjegyet érezzük meg, vagyis ez kelti bennünk az első benyomást. Ekkor derül ki, hogy az illatot kedveljük-e egyáltalán. Egy kis idő elteltével viszont, mely körülbelül negyedóra, háttérbe kerül a fejjegy és megérezzük a szívjegyet. A megnevezés igazán beszédes, hiszen ez az illat szíve, középső része. A teljes kompozíció e köré az illat köré épül fel, így sokkal tovább érzékeljük, mint az előbb említettfejjegyet. Azonban nem ez, hanem az alapjegy illata érezhető a legtovább. Ez adja a teljes parfüm alapszerkezetét. Amikor elillan a fejjegy és a szívjegy, akkor válik érzékelhetővé az alapjegy. Mindez azt is jelenti, hogy nem érdemes az első benyomás alapján dönteni, hanem célszerű egy kicsit várni, hogy valóban megérezzük a parfüm valódi illatát.

Emellett érdemes azt is tudni, hogy egyes parfümök minden ember esetében egy kicsit másként érződnek. Ennek az az oka, hogy mindenki rendelkezik egyfajta sajátos illattal, mely a parfümmel keveredve egyedi elegyet hoz létre. Ezért van az, hogy ha két ember használja a parfümöt, akkor mindkettőjük esetében más lesz a végeredmény. A legjobb, ha ki tudjuk próbálni a különféle illatokat, azonban, ha jól ismerjük az ízlésünk és hogy milyen összetevőket kedvelünk, akkor akár online is egyszerűen vásárolhatunk. Például a probeauty.hu webáruház széleskörű kínálatából, ahonnan kedvező árakon vásárolhatunk!