Az utángyártott toner költséghatékony megoldást jelent

Egyes vállalkozások esetében kardinális kérdést jelent a költséghatékony nyomtatás, hiszen bizonyos területeken az sem ritka, hogy havonta több ezer oldalnyi dokumentumot kell megőrizni. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, egy-egy lap vonatkozásában milyen kiadásokkal számolhatunk. Szerencsére ma már elérhető áron létezik erre kiváló megoldás, méghozzá a lézernyomtatók képében.

Ráadásul nagyban megkönnyíti dolgunkat az utángyártott toner használata is. Noha az esetleges, régebbi rossz tapasztalatok miatt sokan ódzkodnak ezektől a termékektől, a mai darabok esetében ez teljes mértékben indokolatlan. Tudniillik szó sincs arról, hogy felújított, netán újratöltött terméket kapnánk, lévén az utángyártott toner minősége tökéletesen megegyezik a gyári darabokéval. Az egyetlen különbség az árban keresendő, hiszen nem ritka, amikor ezeket a kellékeket sokkal olcsóbban beszerezhetjük. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon is teljes megelégedéssel használhassuk, az utángyártott toner esetében is oda kell figyelnünk néhány fontos tényezőre.

Az egyik ilyen a tárolás. Míg a tintasugaras nyomtatóba való patronokban folyékony állapotban található meg a színezőanyag, addig az eredeti, illetve az utángyártott toner belsejében por formájában. Ez több szempontból is előnyös, ám egyúttal azzal is jár, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a tartály pozíciójára. Élére állítva ugyanis az egyik felébe kerül a por, ami huzamos idő elteltével akár teljesen össze is tömörödhet, ez pedig komoly gondot okozhat. Az egyenletes eloszlás érdekében ezért az utángyártott toner használatát megelőzően is tanácsos azt nagyon alaposan összerázni. Ugyancsak ügyeljünk a fényhenger állapotára, főképp, ha azon nincs védőborítás. Az esetleges szennyeződések ugyanis ronthatják a nyomat minőségét.