Ez a műanyagvázas fóliasátor legfőbb előnye

A mezőgazdasági folyamatok sikeressége a gyakorlatban több dolgon is múlik. Ipari méretekben a megfelelő munkagépek beszerzése mellett a kellő szaktudás és tapasztalat is kardinális jelentőséggel bír, ám háztáji növénytermesztés esetében ezek hiánya még nem feltétlenül jelent problémát. Bizonyos kiegészítők megléte ugyanakkor elengedhetetlen.

Ilyen a fóliasátor is. Eleinte talán nem is gondolnánk, mennyire fontos, hogy kizárólag kifogástalan minőségű és fejlettségű palántákat ültessünk ki, ám az első kudarcok után ezt nagyon gyorsan megtanuljuk majd. A rossz hír ezzel kapcsolatban, hogy a hazai viszonyok nem épp a legtökéletesebbek arra, hogy szabadföldön neveljük ki a saját palántáinkat. Míg ugyanis egy fóliasátor segítségével kontrollált környezetet tudunk kialakítani, addig kültéren az időjárás mellett a talaj összetétele is komoly kihívásokat jelenthet. Természetesen az is egy alternatívát jelent, hogy külső forrásból szerezzük be a palántákat, ám ezzel épp azt a tanulási folyamatot hagyjuk ki, amiből rengeteg tapasztalatot le lehet szűrni.

Komoly kihívást jelent ugyanakkor a megfelelő fóliasátor megválasztása. Ma már hatalmas választékkal szembesülhetünk és a különbségek igen jelentősek lehetnek, akár az árakat, akár a szerkezeti típusokat vizsgáljuk. A legnagyobb dilemmát általában az jelenti, hogy jobban járunk-e egy költségesebb darab beszerzésével, vagy egy műanyag vázas modell is tökéletesen kielégíti az elvárásainkat. Mielőtt határoznánk, feltétlenül érdemes megvizsgálni a különböző kialakítások előnyeit. Tudniillik a műanyag is remek választás lehet, ha kellően szélvédett helyen történik a fóliasátor felállítása. Ugyanis ezeknél a konstrukcióknál jóval kevésbé kell aggódni attól, hogy a váz kidörzsöli a burkolatot. Ez hosszú távon hatalmas előnyt jelent és összességében egy ilyen fóliasátor épp ezért lehet rendkívül költséghatékony alternatíva.