Komposztáló lehetőségek készen vásárolva

A környezettudatosság egyre nagyobb szerepet kap napjainkban. A háztartások nagy mennyiségű hulladékot állítanak elő, melynek jelentős részét fel lehet használni. Ha van kiskertünk, akkor különösen jól jön, ha értékes humuszt állítunk elő.

Komposztáló segítségével egyszerűen lehet előállítani tápanyagokban gazdag komposztot, amit később különféle célokra használhatunk fel. Sokan azért riadnak vissza a zöldhulladék újra hasznosításától, mert attól tartanak, hogy a folyamat túl bonyolult és nagyon sok macerával jár. Holott ez egyáltalán nem igaz. Mindenekelőtt szükségünk lesz egy komposztálóra, melynek kapcsán két lehetőségünk van. Egyrészt dönthetünk amellett, hogy mi magunk készítjük el vagy megvásároljuk készen. Akár online is beszerezhetjük, például a sunikft.hu webáruházból. Az Eco-Master típus háromszáz literes űrtartalommal érhető el. Kis mérettel rendelkezik, így helyigénye is kicsi. A Thermo-King valamivel nagyobb, mivel hatszáz literes méretben kapható. Ennek tetején két nagy töltőnyílás található, melyen keresztül nagyon egyszerű behelyezni a zöldhulladékot. Fekete és zöld színben kapható.

Aki szeretné nagy volumenben végezni a komposztálást, annak a Thermo-King verzió való, mely a szélvédelem érdekében zárható fedéllel van ellátva. A habosított innovatív műanyagból készült falak, valamint a jól szellőző rendszer által a folyamat viszonylag gyorsan megy végbe. Az említett habosított falnak köszönhetően nem tud elszökni a keletkezett hő, ezért a rothadás folyamata felgyorsul. Négyszáz, hatszáz és kilencszáz literes méretben érhető el, illetve zöld színben. Az említett összes komposztáló nagyon könnyen összeállítható szerszám használat nélkül. Ráadásul mindegyik százszázalékban újrahasznosított műanyagból készült.