Smoothie recept zöldségekkel és gyümölcsökkel gazdagon

A smoothie nem csupán egy egyszerű ital, hanem egy valóságos vitaminbomba, melynek fogyasztása több szempontból is előnyös. A benne lévő gyümölcsöknek köszönhetően a legtöbb smoothie édes, így az édesség iránti vágyat is képes enyhíteni. Emiatt akár a diétába is kiválóan beilleszthető.

Smoothie recept kapcsán ragaszkodhatsz konkrét, az interneten található típusokhoz, azonban idővel akár a saját szájízed szerint is kitalálhatsz receptúrákat. A smoothie fogyasztásnak köszönhetően nagyon egyszerűen tudunk vitaminokat bevinni a szervezetünkbe. A smoothie nagy része gyümölcsből és zöldségből áll, ezért rendkívül egészséges. Ha gondot okoz a gyümölcsök és zöldségek természetes formában való bevitele, akkor a smoothie kiváló opció. A zöldségek kedvelői számára egy kelkáposztás típus ideális választás lehet. Ehhez szükségünk lesz egy almára, egy kis fej céklára, egy maroknyi fodros káposztalevélre, illetve egy pohár növényi tejre. Az almát és a céklát alaposan meg mossuk, majd leöblítjük a káposztaleveleket, majd a növényi tejjel együtt mindent beledobálunk a turmixgépbe.

Ha jobban kedveljük a gyümölcsöket, illetve egy igazán frissítő smoothiera vágyunk, akkor egy málnás-dinnyés verziót célszerű elkészíteni. A nyár közepén igazán jól tud esni a friss gyümölcsökből készült finomság, különösen, ha fagyasztott gyümölcsöket használunk. Szükségünk lesz ötven dekagramm görögdinnyére, egy bögre málnára, egy kávéskanál citromlére, valamint másfél deciliter vízre. Mielőtt a dinnyét a turmixgépbe helyeznénk, először mindenképp ki kell magozni a dinnyét, a málnát pedig alaposan meg kell mosni, majd az összes hozzávalót össze kell turmixolnunk. Ahogy homogén állagú lett a smoothie, kitöltjük egy pohárba és már fogyaszthatjuk is.