Szerencsére a magyar kultúrának is része a szabadtéren való sütés-főzés. Rengeteg étel van a magyar konyhában, amely szinte megköveteli, hogy a szabad ég alatt, nyílt lángon készüljön el. Igen ám, de ez sokszor okoz nehézséget.
A hagyományos nyílt lángon való főzés kissé megbízhatatlannak tűnik, ha egy gázzsámoly van vele szembeállítva. S okkal van ez így! Ugyanis a különböző bográcsozók – bár kétségkívül nagyon hangulatosak és a legtöbbjük rendkívül dekoratív-, nem képesek egyenletes teljesítményt nyújtani a hőfok terén, ráadásul a parázs, mely általa képződik, nagyon balesetveszélyes lehet. A perje pedig nem kívánatos melléktermékként szokott szerepelni az ételben. Éppen ezeknek a kis kényelmetlenségeknek az elkerülése érdekében érdemes beszerezni egy gázzsámolyt.
A gázzsámolyok PB-gázpalackkal működnek, melyet tüzépen, benzinkúton vagy gázcsere telepen egyszerűen be lehet szerezni, sőt, házhozszállítást is igénybe lehet már venni. A palack használata nem bonyolult, begyújtásához sem fa hasogatásra, sem begyújtó folyadékra vagy egyéb trükkökre nincs szükség. Mindössze egy nyomásszabályzó szükséges és egy gáztömlő, s már kezdődhet is a biztonságos ételkészítés. Fontos, hogy ezeknek az eszközöknek a használata szabad vagy félig nyitott területeken ajánlott! Teljesítményük és terhelhetőségük befolyásolja leginkább a gázzsámolyok felhasználási területét. A kisebb teherbírásúak a háztartáson belül ideálisak, míg a nagy terhet viselők a ház körül is remekül megállják helyüket. A primanet.hu webáruházban rengeteg gázzsámoly között válogathatnak az érdeklődők, s egyéb hasznos eszközre is szert tehetnek. Keressék bátran a szakértőket és készítsenek finom ételeket, kényelmesen és természetesen biztonságban!