Szüksége van a cicáknak vitaminra?

A cicák vitamin igénye nem sokban különbözik más húsevő emlősökétől. Alapvetően nekik is azokra a vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége, mint nekünk, azonban más dózisban. Egy dolog nagyon fontos, még pedig, hogy az emberek számára kifejlesztett nem alkalmas számukra, kifejezetten cicák számára kifejlesztett típusra van szükség.

Cica vitamin rendkívül fontos az állat egészsége szempontjából. Alapvetően a gyártók úgy fejlesztik ki a macskatápokat, hogy azok tartalmazzanak minden fontos tápanyagot, melyre kiskedvencünknek szüksége lehet. Ez így nagyon jól hangzik, azonban sajnos még sem teljesen igaz. A cicák ugyanis akárcsak az emberek nagymértékben különböznek egymástól, vagyis nem ugyanazok az igényeik. Koruk állapotuk és érzékenységük miatt eltérő tápanyagszükséglettel rendelkeznek. A cicáknak készült vitaminkészítmények alkalmazásával hatékonyan tudjuk pótolni a tápanyagokat az állat szervezetében. A legfontosabb vitaminok, melyekre a cicának szüksége van, az A-, C-, E-, illetve D-vitaminok. Ha fontos számunkra kiskedvencünk egészsége, akkor nagyon fontos kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy milyen tápot választunk.

Ha az állatorvos felhívja a figyelmünket, hogy cicánk vitaminhiányos állapotban van, akkor megpróbálkozhatunk egy másik táppal, vagy választhatjuk az egyszerűbb megoldást és vásárolhatunk cicatápot. Ma már több formában érhetők el a különféle macskáknak szánt vitaminkészítmények, így még a legfinnyásabb állatoknak is találhatunk megfelelő terméket. Érdemes tenni egy próbát a minőségi készítményekkel, melyek nem csupán hasznosak az állat számára, hanem az egészségét és fejlődését is támogatják. A magtarhaz.hu webáruházban megtekinthető a minőségi termékek széles választéka!