Teljes állás mellett is kényelmesen teljesíthető a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés

Felnőttkorban már sokkal nagyobb kihívást jelent a tanulás, hiszen az ezernyi teendő mellett jóval komplikáltabb kellő figyelmet szentelni az információk elsajátítására. Szerencsére léteznek olyan kurzusok, ahol ez nem okoz számottevő problémát, lévén a szervezők úgy állítják össze a tanrendet, hogy az összeegyeztethető legyen a zsúfolt hétköznapokkal is.

Ilyen a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés is. A tanfolyam mindössze 64 tanórát jelent, ezek közül pedig – két alkalmat leszámítva – mindegyik késő délután kerül megtartásra, mégpedig online formában. Ezt leszámítva két gyakorlati óra kerül megtartásra, ezeket pedig hétvégi napra ütemezték. Az átgondolt szervezésnek köszönhetően a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés tehát akkor is könnyedén teljesíthető, ha a tanulás mellett főállásban dolgozunk. Ez óriási előnyt jelent, még abban az esetben is, ha nem egy teljesen új szakmáról, hanem egy továbbképzésről van szó. Villanyszerelőként mindig érdemes vizsgálni, milyen plusz tudásanyaggal válhatunk még piacképesebbé, ez pedig egy roppant kézenfekvő alternatívának tekinthető.

Tudniillik a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés elvégzését követően számtalan területen lesz szükség a megszerzett szaktudásunkra. Nem csupán gyárakban és ipari létesítményekben, de az egyes szabadtéri programok során is elengedhetetlen alaposan meggyőződni az elektronikai rendszerek biztonságáról. Így a nagyobb létesítmények, mellett a fesztiválok és a koncertek is folyamatos munkalehetőséget biztosítanak. A mi hatáskörünkbe tartozik majd ugyanis a villámvédelem ellenőrzése, a törvényi előírásoknak megfelelő dokumentáció elkészítése, de a villamos biztonsági felülvizsgáló képzés során a tanácsadás és az elektronikai rendszerek megtervezésének módszerei is kiemelt figyelmet kapnak.