Az állattartó sátor teljes mértékben személyre szabható

A mezőgazdaságban és az állattartásban rengeteg közös pont van, hiszen szorosan összefüggő ágazatokról van szó. A legfontosabb hasonlóság azonban talán mégis az, miszerint a sikerhez mindkettőnél elengedhetetlen, hogy a folytonos változásokat gyorsan és hatékonyan tudjuk lereagálni. Különösképp kardinális kérdés ez például a jószágok életterének kialakításánál.

Ezért aztán nem mehetünk el szó nélkül az állattartó sátor előnyei mellett. Tudniillik egy telep kialakításánál kulcsfontosságú tényező, hogy a beltér mérete optimális legyen az egyedek számához viszonyítva. Így nem kell feleslegesen nagy légtömeget fűteni, illetve hűteni, sőt, ami ennél is fontosabb, az automata gépek – mint amilyenek például a takarmányadagolók – a lehető leghatékonyabban üzemeltethetők. Ezek a feltételek egy állattartó sátor esetében könnyedén teljesíthetők. Ezek a konstrukciók ugyanis moduláris szerkezetűek, ami jelentősen megkönnyíti az utólag bővítést, valamint átalakítást. Tudniillik a legnagyobb kihívást rendre a hirtelen megnövekedett kapacitásigény okozza.

Ennek tükrében sorsdöntő, hogy ezt a problémát milyen rövid idő alatt tudjuk megoldani. Egy állattartó sátor vonatkozásában akár napok alatt kivitelezhető a módosítás, ez a hatékonyság téglaépületek esetében gyakorlatilag elképzelhetetlen. Még ennél is lényegesebb, hogy a munkálatokat akár mi magunk is elvégezhetjük. Az állattartó sátor telepítéséhez, bontásához ugyanis nincs szükség olyan speciális gépekre, amelyek egy átlagos telepen ne lennének megtalálhatók. Mivel a modulok könnyített szerkezetűek, így szállításuk sem igényel különleges járművet, azaz az állattartó sátor tulajdonképpen akár külső segítség nélkül is bármikor átköltöztethető a kívánt helyre. Ez pedig olyan óriási előnyt jelent, amit mindenképpen érdemes kihasználnunk.