Ezekre a lépésekre kell odafigyelni a kónusz használatakor

Akár a személyi biztonság megóvásáról, vagy épp a kifogástalan szerkezeti épség kialakításáról is legyen szó, az építőiparban óriási jelentősége van a különféle kiegészítők rendeltetésszerű használatának. Kifejezetten kardinális kérdés ez, amikor vasbetonnal történik a munkavégzés.

Ilyenkor ugyanis az optimális kónusz telepítésével rengeteg későbbi kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Függőleges kialakítású vasbeton szerkezeteknél ezzel a záróval továbbítható problémamentesen a feszítőacélból ható erő a zsaluzásra. A kónusz emellett szigetelő feladatot is ellát, hiszen az acélvégeknél megakadályozza a folyadék bejutását. Ezzel megelőzhető a korrózió, ami akár évek múltával komoly szerkezeti károsodásokhoz vezethetne. Ugyanakkor ahhoz, hogy tartós eredményeket érhessünk el, több tényezőt is számításba kell vennünk, melyek egyaránt kulcsfontosságúak. Rendkívül fontos, milyen típusú kónusz mellett tesszük le a voksunkat. Léteznek műanyagból, gumiból, illetve acélból készült változatok is, ezek eltérő strapabírósággal rendelkeznek.

Ugyancsak elérhetők változat vastagságú, kialakítású darabok is a kínálatban. Azt, hogy melyik mellett döntsünk, mindig az adott kivitelezés igényei határozzák meg. Megeshet, hogy ebben a tekintetben nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban. Amennyiben így van, akkor mindenképpen kérjük ki profik tanácsait, még a beszerzés előtt. Ha már megvan az optimális kónusz, akkor ugyancsak körültekintő módon kell eljárnunk az alkalmazás során. Ügyelni kell a biztonságos munkavégzésre és minden alkalommal használni kell a kötelezően előírt védőfelszereléseket is. Szintúgy kulcsfontosságú nagy hangsúlyt fektetni a gyártói előírások betartására és a szabványokkal kapcsolatos rendeletekre. Így eljárva a kónusz használata biztosan kifogástalan eredménnyel zárul majd.