Mekkora értéket képviseljen egy ajándék munkatársnak?

Mikor ajándékot vásárolunk, jó néhány szempontot figyelembe kell vennünk, attól függően, hogy épp ki is az ünnepelt. Ez időnként meglehetősen embert próbáló feladat, ám ha körültekintően járunk el, akkor gyorsan sikerrel járhatunk.

Nincs ez másképp akkor sem, ha az ajándék munkatársnak lesz. Persze némiképp egyszerűbb a helyzet, amikor valaki olyant kell meglepnünk, aki igazán közel áll hozzánk, ám ideális esetben a kollégáinkról is elég sok információnk van. Ezt pedig tanácsos is felhasználnunk, hiszen minél személyesebb egy szuvenír, annál inkább maradandóbb élményt jelent. Így aztán amikor az ajándék munkatársnak kiválasztása történik, akkor feltétlenül gondoljuk át, milyen hobbit űz szívesen az ünnepelt, netán mi olyannal foglalatoskodik szabadidejében, amihez kapcsolódóan egyszerű meglepni valami kiegészítővel. Ezzel a módszerrel rengeteg időt megspórolhatunk, ráadásul szinte biztos, hogy hatalmas örömet okoz majd a meglepetés, amit választunk. Emellett azonban még egyéb szempontokat is mérlegelnünk kell.

Ilyen például az ár is. Tudniillik nem túl szerencsés az sem, ha az ajándék munkatársnak valami filléres kacat, ám ugyanígy nem ajánlott túl sokat sem költeni. Egyfelől ez gyakorta furán adja ki magát, ám azt se felejtsük el, miszerint ezzel egy kellemetlen kötelességet ruházunk át, hiszen úgy illendő, hogy majd a mi ajándékunk is hasonló értéket képviseljen. Mint az élet oly sok területén, itt is az arany középút a legszerencsésebb. Inkább más módszert válasszunk arra, hogy emlékezetessé tegyük az alkalmat – és ez akkor is így van, ha többen összeállva veszünk egy nagyobb szuvenírt -. Az anyagiaknál ugyanis sokkal fontosabb az, hogy szívhez szóló legyen az ajándék munkatársnak. Ezt pedig nagyon könnyedén megvalósíthatjuk, például egy megható szöveggel, amit a szuvenír felületébe gravíroztatunk.