Milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik az elektromos roller?

Ha már régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy beszerezz egy elektromos rollert, de annyi mindent hallasz, hogy elbizonytalanodtál, akkor érdemes tovább olvasnod, mert az alábbiakban mindent elárulunk az előnyökről és hátrányokról. Így könnyebben eldöntheted, hogy szükséged van-e rá.

Elektromos roller mindössze pár éve jelent meg hazánkban, de tagadhatatlan, hogy nagy népszerűségnek örvend. Elsősorban azért olyan népszerű, mert a dugót elkerülve gyorsan eljuthatunk szinte bárhova. Típustól függően akár 25 km/h-val vagy ennél is gyorsabban lehet vele száguldani, így, ha beáll a forgalom egyszerűen ki lehet kerülni az autókat. Ez a sebesség a sétatempónál sokkal gyorsabb, így hamarabb odaérhetünk úticélunkra. Mindennek köszönhetően akár városnézésre is alkalmas. A biciklizést meg kell tanulni, főleg egyensúlyérzék elengedhetetlen hozzá. A rollerrel nem egészen ez a helyzet, hiszen nem feltétlenül indokol egyensúlyérzéket. Azoknak, akik valamiért nem szívesen kerékpároznak, érdemes kipróbálni az elektromos rollert. A bicikliben és a rollerben közös, hogy mindkét esetben a szabadban lehetünk a friss levegőn, illetve egyiknek sincs károsanyag kibocsátása.

Őszinték leszünk, az elektromos rollereknek nem csupán előnyei, hanem hátrányai is vannak. Például egy-egy dara egyáltalán nem olcsó. Az olcsóbbakat pár tízezer forintért beszerezhetjük, de a drágább típusok ára ennél jóval magasabb összegre rúg. A másik hátrány, hogy leginkább csak jó időben tudjuk használni, hiszen fagyban, hóban, esőben könnyen megfázhatunk. Emellett mindig gondoskodnunk kell arról, hogy a készülék fel legyen töltve, különben nagyon hamar megadja magát. Alapvetően a rollert rövidebb távok megtételére találták ki, ezt nem szabad elfelejteni.