Milyen ismeretek sajátíthatók el az aranykalászos gazda képzés alatt?

Felnőttkorban nagyon alaposan meg kell gondolni, milyen új szakma elsajátításába kezdjünk bele, hiszen jellemzően kevés szabadidővel rendelkezünk és azt jól be kell osztanunk. A mezőgazdaság már igen régóta húzóágazatnak számít hazánkban, ezért ez az irány általában optimális döntést jelent.

Különösebb háttérismeretek hiányában is az aranykalászos gazda képzés az egyik legjobb alternatíva, méghozzá több okból kifolyólag is. Tudniillik amennyiben már régóta agrárterületen tevékenykedünk, még olyankor is megeshet, hogy valamilyen célból – például egy újonnan elérhető pályázat miatt – szükségünk van valamilyen végzettségre. Ám az aranykalászos gazda képzés főképp akkor rendkívül hasznos, ha csak most szeretnénk belevágni a növénytermesztésbe, tegyük fel, mert épp örököltünk, vagy vásároltunk egy nagyobb földet. Ilyenkor ugyanis hatalmas könnyebbséget jelent, ha egy helyről meg tudunk szerezni minden olyan információt, ami az induláshoz elengedhetetlen.

Az aranykalászos gazda képzés tökéletesen megfelelő erre a célra. A jól strukturált tanórákon elsőként a talajelőkészítés módszertanába nyerhetünk bepillantást. Itt megismerkedhetünk a termőföld szerkezetével és természetesen azt is megtudjuk majd, milyen megoldásokat alkalmazva segíthetjük elő a növények optimális növekedését. Nagy hangsúly kerül emellett magára a termesztésre is, mint ahogy a betakarítás technikái is kiemelt figyelemben részesülnek. Az aranykalászos gazda képzés kurzusán megtudhatjuk azt is, mire kell figyelnünk a termények tárolásánál, szállításánál és értékesítésénél. A gazdaságmenedzsment mellett pedig érintjük majd a munkálatok során használt gépek típusait és a karbantartással kapcsolatos legfőbb kérdéseket is. Az aranykalászos gazda képzés tehát rendkívül komplex és az itt megszerzett tudásanyag a gyakorlatban is hasznosítható.