Szeretnél spórolni? Tervezd meg a takarékos heti menüdet!

A heti menü megtervezése több szempontból is előnyös. Viszont, ha kifejezetten az a cél, hogy csökkentsd az ebből eredő költségeket, akkor különösen jól jön, ha előre megtervezed az étkezéseidet. Eleinte macerásnak tűnhet, de idővel belejössz és gyorsan meg tudod tervezni, hogy mi legyen a menü az elkövetkező napokban.

Takarékos heti menü számtalan előnnyel rendelkezik, amit pontosan tudnak azok, akik már régóta megtervezik, hogy mit esznek egy-egy étkezés során. Ha nincs megtervezve, hogy mi legyen az étel, akkor nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy betérsz az első pékségbe egy gyors péksütiért vagy rendelsz egy pizzát. Ez sem az egészséged, sem a pénztárcád szempontjából nem túl előnyös választás. Sokkal jobban teszed, ha magad készíted el az ételeidet, mivel így sokat spórolhatsz és nem utolsó sorban pontosan tudni fogod, hogy milyen összetevőket tartalmaz az adott étel. Egy ételallergiával vagy intoleranciával küzdő embernek nem kell magyarázni, hogy gyakran még az étteremben való étkezés is lutri, ugyanis hiába figyelmezteted a pincért, könnyen lehet, hogy laktózmentes tej helyett rendes tehéntejet tesz a kávédba vagy ételedbe a szakács figyelmetlenség miatt. Ennek pedig te láthatod kárát.

Ha te készíted el az ételeket, akkor nem kell aggódnod. Érdemes leülni és összeírni, hogy az elkövetkező napokban milyen ételek kerüljenek terítékre. A különféle receptes oldalak kiváló inspirációt jelenthetnek. Arra mindenképp ügyelj, hogy a menüt úgy állítsd össze, hogy ne legyen egyhangú. A változatosság azért is fontos, mert így egészségesen tudsz táplálkozni és biztosan minden fontos tápanyagot megkap a szervezeted. Az sem jelent problémát, ha nem vagy egy konyhatündér. Próbálkozz folyamatosan és egyre ügyesebb leszel idővel!