A konnektoros éjjeli fény előnyei a szülő és a baba szempontjából

Amikor megszületik egy kisbaba, akkor nem túlzás kijelenteni, hogy a szülők élete fenekestül felfordul. Nagyon sokan az éjszakai kelésekkel riogatják a szülőket, ami valóban sok esetben nem sétagalopp, viszont vannak olyan dolgok, melyek segíthetnek, hogy egyszerűbbé váljon az életünk.

Konnektoros éjjeli fény által az éjszakai rutin kevésbé válik megterhelővé. Az állandó kelések rendkívül fárasztóak lehetnek, azonban, ha van némi segítségünk, akár egy segítőkész rokon vagy néhány hasznos eszköz képében, akkor sokkal könnyebbé válhat az első időszak. Akár magunk mellett altatjuk a babát, akár külön szobába kerül, éjszaka felkelni és elvégezni a pelenkázást vagy az etetést nem könnyű a sötét szobában. Babával a kezünkben különösen veszélyes a sötétben botorkálni, de az sem kellemes, ha mi magunk vágódunk el a padlón. Persze, felkapcsolhatjuk a lámpát, ezzel viszont teljes mértékben kiszökik az álom a szemünkből és még nehezebb lesz visszaaludni. Arról már nem is beszélve, hogy a kicsit is hosszan altathatjuk. Az éjszaka közepén ez egyáltalán nem kellemes és csak még kimerültebbek leszünk.

Erre a problémára kiváló megoldás lehet a konnektoros éjjeli fény, mely halvány fénybe borítja a szobát, amely egyáltalán nem zavaró, viszont elegendő ahhoz, hogy elvégezzük az esti rutint vagy megnézzük, hogy minden rendben van-e a babával. A lámpának később sem kell búcsút intenünk, amikor a kicsi már nagyobb, ugyanis az óvodáskorú gyerekek gyakran félnek a szekrényben vagy az ágy alatt megbújó szörnyektől. Egész este nem őrködhetünk a gyerek mellett, viszont az éjjeli fény segítségével kevésbé fél a kicsi, láthatja, hogy semmitől sem kell félni a szobában. A halvány fényű lámpa tehát nagyon hasznos nem csak nekünk, hanem a baba számára is, így érdemes beszerezni.