A műanyag távtartó a legtöbb esetben elegendő teherbírással rendelkezik

Mielőtt saját kezűleg vágnánk bele kisebb-nagyobb alapok kialakításába, vagy falazatok építésébe, mindenképpen tájékozódjunk rendkívüli alapossággal. Különösképp igaz ez, ha először végzünk ilyen munkákat, hiszen általában az apró technikai megoldásokon múlik a hosszú távú siker.

Roppant fontos például a megfelelő távtartó kiválasztása. Ahhoz ugyanis, hogy egy nagyobb betonelem évtizedeken át stabil maradhasson, szinte minden esetben elengedhetetlen a betonacél használata. A rudazatok pozíciója ugyanakkor kardinális jelentőséggel bír, ennek beállítása pedig kizárólag távtartó alkalmazásával lehetséges. Szerencsére ezek az eszközök széles körben elérhetők, bekerülési költségük alacsony, alkalmazásuk pedig kellő odafigyelés mellett nem okozhat komolyabb kihívást. Ezzel együtt alaposan meg kell fontolnunk, melyik típus mellett tesszük le a voksunkat, hiszen a különféle kialakítások más és más célokra alkalmasak. Kisebb munkálatok esetében a műanyag távtartó ugyanakkor szinte biztosan optimális megoldást jelent majd.

Egyfelől ezek kifejezetten egyszerűen méretre szabhatók, hiszen darabolásukhoz nincs szükség speciális szerszámokra. Emellett kellőképp ellenállók, hiszen a nedvesség nem kezdi ki anyagukat. Rámpák, alaplemezek, sőt, akár födémek alsó vasalásához is használhatók és a várható terheléstől függően teli, illetve fogakkal ellátott módozatot is használhatunk. Ugyancsak gyakorta alkalmazott távtartó az úgynevezett U-bak, ami kifejezetten nagy teherbírású pontokon ajánlott. Függőleges és vízszintes vasalathoz egyaránt optimális alternatívát jelent a karácsonyfa alakzattal ellátott modell, ez monolit és előre gyártott betonelemek esetében is biztonsággal alkalmazható. Jól látszik tehát, miszerint a távtartó kínálatban biztosan megtaláljuk azt az opciót, ami elvárásainknak tökéletesen megfelel majd.