Az OPI körömlakk felhordása a megfelelő ecsettel a legegyszerűbb

A körmök színnel történő elfedésének történelme egészen az ókorig nyúlik vissza, a mai modern kozmetikai termékek tömeggyártása pedig a 20. század elején kezdődött az Egyesült Államokban. Ezeknek a megoldásoknak a népszerűsége azóta is töretlenül emelkedik, így aztán hatalmas választék áll a rendelkezésünkre, mind a minőséget, mind pedig a technikát, illetve a színeket illetően.

Az OPI körömlakk azonban jó okkal emelkedik ki a kínálatból, hiszen ez a termékcsoport híres tartósságáról és élénk, vibráló színeiről. További hatalmas előnye, hogy akár saját magunk is alkalmazhatjuk, hiszen felhordása könnyedén megvalósítható és nem igényel különösebb szaktudást sem. Ezzel együtt kezdőként érdemes legalább egyszer körmös szakember segítségét kérnünk, aki megmutatja az OPI körömlakk helyes használatát. Arról sem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk, hogy kifogástalan eredményhez mindenképpen szükségünk lesz egy speciális ecsetre is. A gyártó termékkínálatában természetesen ez is megtaláljuk.

Ezzel az eszközzel sokkal egyszerűbb lesz a megfelelő mennyiségű OPI körömlakk felhordása és egyenletes terítése. Utóbbihoz azonban az is kulcsfontosságú, hogy a körmünk egyenetlenségeit először eltüntessük. Noha erre léteznek invazív módszerek is, a leghatékonyabb mégis az, ha speciális alapozóval kezdjük a lakkozás folyamatát. Ez az anyag kiváló alapot képez, felületén sokkal jobban megtapad az OPI körömlakk. Ennek köszönhetően nem csak élénkebb lesz a szín – a több pigmentnek hála -, hanem jóval tartósabb végeredményt is kapunk. Ugyancsak nagy hangsúlyt kell azonban fektetni a külső behatásokkal szembeni védelemre. Az OPI körömlakk felülete meglehetősen sérülékeny, ezért feltétlenül ajánlott egy védőréteggel bevonni azt. A fedőlakkot ráadásul a legtöbb esetben elegendő egy rétegben felvinni.