A profi smink akár otthon is elkészíthető

Az első szárnypróbálgatások sokakat eltántoríthatnak az különböző szemhéjfestékek, vagy speciális kozmetikai termékek használatától, hiszen nem csak a választék óriási, de a különféle módszerek elsajátítása is rendkívül bonyolultnak tűnhet. Valójában azonban ez korántsem jelent akkora kihívást, mint azt eleinte gondolnánk.

A profi smink ugyanis akár otthon is elkészíthető, méghozzá meglepően rövid idő alatt. A mindennapok során használt kozmetikai kiegészítők esetében ugyanis csupán két dologra kell nagy hangsúlyt fektetnünk. A legfontosabb, hogy kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozzunk és tartsuk szem előtt azt is, hogy itt fokozatosan érvényes a néha a kevesebb több elmélet. A profi smink eléréséhez tudniillik egyáltalán nincs szükség tucatnyi kenceficére, csupán 3-4 kiegészítőt kell alkalmaznunk, azokat viszont tökéletesen. Mielőtt belevágnánk, érdemes jó néhány oktatóvideót megtekinteni, illetve bátran menjünk el kozmetikushoz, aki megtanítja a legalapvetőbb tippeket, erre pedig akár egyetlen alkalom is bőven elegendő lehet.

Ezt követően kezdjük csak el beszerezni a profi smink szükséges eszközeit. Elsőként kezdjünk az alapozó megválasztásával. Ilyenkor tanácsos a korrektort is beszerezni, hiszen ez a két termék szorosan összefügg. Ügyeljünk arra, hogy voksunkat egy megbízható márka termékei mellett tegyük le, így biztosan nem kell majd irritációtól és a körülményes használattól tartanunk. Ami az árnyalatot illeti, mindig úgy gondolkodjunk, hogy az a lehető legjobban passzoljon bőrünkhöz. Egy profi smink elengedhetetlen tartozéka a szemhéjfesték, a milliónyi tónusból bátran válasszuk a nekünk tetszőt. Érdemes olyan készletet venni, aminek a színösszeállítása passzol a leggyakrabban hordott ruháinkhoz, kiegészítőinkhez.