Így történjen a műszempillák ápolása

Az utóbbi években, évtizedekben a kozmetikai termékeknek nem csupán a minősége, de a tartóssága is hatalmas fejlődésen ment keresztül. Elég, ha csak például a vízálló sminkekre, illetve rúzsokra gondolunk, de ugyanez a helyzet az alapozók kapcsán is. Szerencsére a drágább kiegészítők terén is ezt tapasztalhatjuk, ám ezeknél kulcsfontosságú kérdést jelent a az előírások betartása és a gondos ápolás is.

Talán nem is gondolnánk, de a műszempillák esetében is elengedhetetlen a megfelelő karbantartás. Ennek első lépése a megfelelő felhelyezés, hiszen enélkül garantáltan búcsút inthetünk az időtállóságnak. Noha ez a folyamat akár otthon, segítség nélkül is elvégezhető, ez csak azoknak ajánlott, akik teljes mértékben biztosak a dolgukban és elegendő tapasztalattal rendelkeznek. Jóval biztosabb eredmény érhető el, ha a műszempillák felrakását szakavatott kezekre bízzuk. Ez már csak azért is felettébb előnyös, mert a kozmetikus segít kiválasztani a műszempillák kínálatából azt a darabot, ami a stílusunkhoz, valamint a szemformánkhoz a leginkább illik.

Ezt követően a műszempillák felhelyezése már villámgyorsan megtörténik. Noha a legújabb modellek kifejlesztésénél már kifejezetten arra törekednek a gyártók, hogy a külső behatások minél kevésbé befolyásolják a tartósságot, bizonyos óvintézkedések betartására mindenképpen szükségünk lesz. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy az első 24 óra kardinális a száradás szempontjából. Ez egyben azt is jelenti, hogy a műszempillák felületét ez idő alatt nem érheti nedvesség. A következő hetekben is tanácsos kerülni a strandolást és lehetőleg tartózkodjunk a túlságosan meleg, párás környezettől, különös tekintettel a szaunára és a szoláriumra. A pillákat pedig kizárólag a kozmetikus által adott, speciális kefével szabad fésülni, illetve tisztítani.