Ezért ügyeljünk a kulcstartó méretére vásárláskor

Egy kulcscsomó elvesztése hasonlóan nagy galibát jelent, mint amikor pénztárcánkat hagyjuk el valahol. Hiszen nem is a benne lévő érték fájó igazán, hanem a pótlással járó hercehurca az, amit mindenáron szeretnénk elkerülni. Ráadásul miképp igazolványaink nélkül, úgy kulcsaink hiányában is rengeteg kellemetlenséggel kell szembe néznünk.

Az ilyen szituációk nagy részét azonban megelőzhetjük egy kulcstartó alkalmazásával. Mielőtt azonban a vásárlás mellett döntenénk, feltétlenül vizsgáljuk meg azokat a tényezőket, amik a hosszú távú eredményességhez elengedhetetlenek. Ilyenkor ugyanis a kulcstartó nem díszítőelemként funkcionál, hanem gyakorlati haszna van, ezért ennek megfelelően kell kiválasztanunk a számunkra ideális modellt is. Mindig úgy gondolkodjunk, hogy ha elhagyjuk a kulcscsomót, akkor a megtalálónak legyen könnyű dolga, ha szeretné azt visszajuttatni hozzánk. Ehhez egyfelől elengedhetetlen a megfelelő strapabírósággal rendelkező anyag, hiszen csak így garantált, hogy a kulcstartó felületén lévő információ évek múltán is olvasható marad.

Legalább ilyen fontos azonban a méret is, méghozzá két tekintetben is. Egyrészt ez nagyban befolyásolja a mi komfortérzetünket, főleg ha kisebb kulcscsomóról, netán csak 1-2 darab kulcsról van szó. Tudniillik egy nagyobb kulcstartó kényelmetlen lehet a zsebben, ez pedig idővel oda vezethet, hogy inkább leszedjük, úgy viszont aligha  látja majd el a feladatát. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy ha véletlenül elhagyjuk a csomót, akkor az a szerencsés, ha a megtaláló könnyedén észreveszi a kulcstartó felületén lévő elérhetőségeinket. Így az sem ideális, ha egy apróbb modell mellett tesszük le a voksunkat. Mint sok esetben, úgy itt is az arany középút a nyerő és persze ügyeljünk arra is, hogy jól olvasható legyen a telefonszámunk, lévén ezen múlhat, visszakerül-e hozzánk az elveszített kiegészítőnk.