Hiába működik tökéletesen a fűtés, mégis hidegek a szobák? Mi lehet a gond?

Sokan úgy vélik, hogy az a legfontosabb otthonunk melegének biztosítása érdekében, hogy a fűtés jól működjön. Ez így is van, azonban, nem szabad elfelejteni, hogy nem elég, ha a fűtési rendszerünk hibátlanul működik, a meleget bent is kell tudni tartani a lakásban.

Ahhoz, hogy otthonunkban kellőképp meleg legyen, érdemes a témában ezen a linken bővebben is olvasni! Előfordulhat, hogy a fűtőtest mellett kellemes meleg uralkodik, azonban mégis arra leszünk figyelmesek, hogy a helyiség más részein hideg van. Ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy valami nincsen rendben. Ha a fűtés jól működik, viszont a lakás több pontján úgy érezzük, hogy hideg van vagy épp légmozgás tapasztalható annak ellenére, hogy a nyílászárók bevannak zárva, akkor valószínűleg a szigeteléssel van a probléma. Ha a hőszigetelés nincs rendben, akkor az komoly problémákkal jár. Az egyik legnagyobb negatívum, hogy a fűtésszámla összege az egekbe rúghat. Hiába a korszerű fűtési rendszer, ha a hőszigetelés nincs rendben, akkor kénytelenek leszünk csúcsra járatni a rendszert.

A homlokzat és a tető megfelelő szigetelése által körülbelül 30-40 százalékkal leredukálható a fűtési energiaigény, illetve a költségek. Ha a falak is megfelelően vannak szigetelve, akkor még hatékonyabb lehet a fűtés és még többet tudunk spórolni a költségeken. Szerencsére egyre többen ismerik fel a megfelelő szigetelés jelentőségét. Ha az ingatlan nincs jól szigetelve, akkor érdemes utólag gondoskodni róla, hogy javítsunk a helyzeten és a lakásban ne legyenek hidegfoltok. Így a fűtés is hatékonyabb lehet, kevésbé kell tartanunk a penészedéstől és még spórolni is tudunk. Ehhez viszont érdemes szakember segítségét kérni, aki hasznos tanácsokkal és tudnivalókkal is el tud látni minket a témában.