Hol érdemes munkalehetőség után nézni?

Ha kacérkodunk a váltás gondolatával, akkor mindenképp érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen lehetőségeink vannak. Ez a tudás akkor is jól jön, ha egyébként nincs tervben a munkahely váltás, hiszen bármikor jöhet egy új lehetőség vagy jobb alternatíva.

Munkalehetőség kapcsán nem érdemes a babérjainkon ülni, hanem célszerű kutakodni, minél több platformon jelen lenni, érdeklődni, annak érdekében, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő lehetőséget. A legjobb, ha úgy tekintünk az álláskeresésre, mint egyfajta projektre. Ezáltal van a legnagyobb esélyünk a sikerre. Jobb tisztában lenni vele, hogy egy időigényes folyamatról van szó, vagyis mindenképp rá kell szánni az időt. Az új munkahely felkutatása számos tényezőtől függ, mint például a kinézett szakma vagy iparág, hogy mennyire specifikus a tudásunk, rendelkezünk-e nyelvtudással és még hosszan lehetne sorolni. Az álláshirdető portálokon, mint például a Jobtain, mindenképp érdemes körülnézni, mivel folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb lehetőségek. Ha nem rendelkezünk önéletrajzzal, akkor akár a jobtain.hu weboldalon is megalkothatjuk gyorsan és egyszerűen, így, ha az egyik álláshirdetés elnyerte a tetszésünket, akkor hamar lecsaphatunk rá.

Ha van egy adott cég, amely elnyerte a tetszésünket és rengeteg pozitívumot hallunk a cégkultúráról, a fizetésről és egyebekről, akkor a cég online platformján is érdemes lehet körülnézni. Ha nincs meghirdetett pozíció, akkor az is egy jó opció lehet, ha egy bemutatkozó emailt írunk, amihez hozzácsatoljuk az önéletrajzunk is, próba szerencse alapon. Nagyon gyakran a közösségi oldalakon is látni fel-felbukkanó álláshirdetéseket, ezért ezen platformok böngészése közben is jobb nyitott szemmel járni, könnyen lehet, hogy görgetés közben egyszer csak szembe jön az álommunka.