Ismerje meg a fapelletes tüzelést!

Manapság rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a különféle fűtési alternatívák terén. Köztük számos zöld opció is akad, így az előnyöket és hátrányokat mérlegelve eldönthetjük, hogy melyik típus felel meg leginkább az igényeinknek.

A fapelletes tüzelés kapcsán ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! A fapellettel való tüzelés rendkívül hasznos tud lenni, nem csak otthonunk melege, hanem az újrahasznosítás szempontjából is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, azok, akik fával fűtenek, kénytelenek mélyen a zsebükbe nyúlni, ugyanis a faanyag ára elképesztően megdrágult. Éppen ezért a fával való tüzelés nem éppen kifizetődő, ezért sokan más megoldás után néznek, ami jóval költséghatékonyabb. Ilyen például a pellettel való fűtés. Ehhez viszont kifejezetten olyan kazánra van szükség, mely alkalmas a pellettel való tüzelésre, vagyis kifejezetten ilyen célra lett kifejlesztve. A pellet egy igazán kalóriadús tüzelőanyag, melyből viszonylag kis mennyiség is elég a magas hőfok eléréséhez. Emellett a rendszer szinte teljesen automata, így nincs vele sok gond.

Attól függően, hogy mekkora tartályról van szó, pár naponta vagy hetente érdemes utántölteni. Hőveszteség egyáltalán nincs, ezért rendkívül energiahatékony. Abból a szempontból is, hogy nincs szükség a kazán nyitogatására. A pellet kazánok többsége öntisztító, így mindössze minimális felhasználói beavatkozásra van szükség. Hátrány viszont, hogy rendszeres karbantartásra van szükség, hogy a rendszer megfelelően tudjon működni. Emellett a pellet viszonylag nagy helyet foglal, vagyis a tárolást is meg kell oldani valamiképp. Ezenkívül a pellet kályha meglehetősen költséges, azonban idővel megtérül ez a befektetés. Érdemes megfontolni az előnyöket és hátrányokat és ezután dönteni.