Okozhat-e problémát a hálózati túlfeszültség elektromos autó töltése közben?

Az autó nagy érték, különösen, ha új, ezért nagyon fontos vigyázni rá, hogy minél hosszabb ideig tudjon szolgálni minket. Sajnos a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhatnak balesetek, de akár lopás is bekövetkezhet, így pedig komoly kárral kell szembesülnünk. Érdemes tisztában lenni vele, hogy nem csak CASCO, hanem GAP biztosítás kötésére is van lehetőségünk. De, pontosan mi is ez?

A GAP biztosítás kapcsán itt tájékozódhat bővebben! Autóvásárlás esetén minden évben Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítást kell fizetnünk az autóra. Ez a biztosítás nem minket véd, csak az általunk okozott károkat fedezi bizonyos mértékben a vétlen autós felé. Ha szeretnénk a saját autónkat biztonságban tudni, akkor a CASCO lehet számunkra ideális. Abban az esetben, ha balesetet szenvedünk és meg kell javíttatni a gépjárművet, akkor a kárunk egy része meg fog térülni. A CASCO biztosítás kapcsán tudni érdemes, hogy nem a biztosítás megkötésekori értéket veszi alapul, hanem a káresemény időpontjában lévőt. Márpedig minél idősebb a gépjármű és minél több futott kilométer van benne, annál jobban csökken az értéke.

A GAP biztosítás a CASCO kiegészítésére szolgál. Természetesen ez esetben is vannak megkötések, hogy a biztosító se járjon rosszul. A biztosítás megkötéséhez fel kell mutatnunk a gépjármű adásvételi szerződését, mely nem lehet több huszonöt millió forintnál. Használt autó esetében a vételár nem lehet több, mint tízmillió forint. Az is számít, hogy mennyit futott az autó, mert néhány biztosítónál százezer kilométer fölötti futás kizáró ok lehet. Az áruszállító, oktatóautók vagy taxik szintén kizáró tényezőnek számítanak. A gépjármű értékének el kell érnie az egymillió forintot és minél fiatalabbnak kell lennie, hogy a biztosítók biztosan bevállalják a biztosítás megkötését.