A hajfestés alapvető tudnivalói

Manapság rengetegen festék a hajukat. Nem csupán a hölgyek, de a férfiak is egyre gyakrabban érdeklődnek a téma iránt. Nagyon sokan vannak azok, akik nem fodrász szalonban változtatják meg a hajszínüket, hanem otthon kerítenek erre sort. Nincs ezzel semmi probléma, viszont kétségkívül több körültekintésre van szükség, hogy a végeredmény valóban olyan legyen, mint amilyet elképzeltünk.

Hajfesték márkák kínálata manapság hatalmas, ami meglehetősen meg nehezíti a vásárlók dolgát. Elvégre nem könnyű több tucat termék közül egyet kiválasztani. Sajnos nagyon nehéz tanácsot adni, sőt szinte lehetetlen, hogy számodra melyik termék fog beválni, mivel minden egyes hajfesték az adott hajon teljesen másképp mutat. Ha nagyon tanácstalan vagy, akkor érdemes a fodrászod fényét kikérni. Ahelyett, hogy rögtön felkennéd a festéket, először mindenképp végez bőr próbát, hogy kiderüljön allergiás vagy-e a hajfesték valamelyik összetevőjére. Ha igen, akkor jobb, ha az egy kisebb területen mutatkozik meg, mint a teljes fejeden. Ha viszont nincs probléma, akkor egész nyugodtan használhatod a terméket.

Hajfestés előtt semmiképp ne vizezd be a hajadat, ugyanis száraznak kell lennie. Alaposan fésüld ki, majd oszd több részre, hogy biztosan ne maradjon ki egyetlen tincs sem. Kezdj a tarkónál mivel ezen a részen a leves sötétebb a haj, így a végeredmény is sokkal természetesebb lesz. A tarkó részenvaló festés sokak számára nehézséget jelent. Nagymértékben megkönnyítheted a dolgodat, ha két tükröt használsz. Arra mindenképp ügyelj, hogy csak addig legyen a hajadon a hajfesték, ameddig az előírás írja. Ellenkező esetben azzal fogsz szembesülni, hogy a hajad erősen károsodott. A probeauty.hu webáruházból akár online is megvásárolhatod a hajfestéshez szükséges eszközöket!