A migráció sikeressége a precizitáson múlik

Bizony méret fölött egy cég stabil működéséhez szinte elengedhetetlen a megfelelő vállalati erőforrás-tervezés, ez pedig egy olyan szoftverrendszer alkalmazásával oldható meg a leghatékonyabban, amellyel minden szükséges folyamatot felügyelhetünk. Idővel azonban elérkezhet az a pont, amikor különféle korlátokba ütközünk és a frissítések, kiegészítők már nem nyújtanak elegendő mozgásteret.

Ilyenkor váltani kell, ez pedig a migráció segítségével valósítható meg. Erre a lépésre ugyanakkor nagyon alaposan fel kell készülni, hiszen temérdek olyan tényezőre kell nagy hangsúlyt helyezni, melyek alapvetően befolyásolják majd a kimenetel sikerességét. Különösképp igaz ez olyankor, amikor a migráció a technológia elavultságából kifolyólag válik időszerűvé, de léteznek egyéb más körülmények, amik indokolttá teszik ezt a lépést. Ilyen például a legfrissebb szabályozásoknak való megfelelés, a versenyelőny kérdése, vagy épp a teljesítményproblémák, hiszen ez utóbbi is előfordulhat régebbi infrastruktúrák vonatkozásában.

Nagyon fontos azonban észben tartanunk, miszerint a migráció egy rendkívül összetett folyamat, ezért aztán kizárólag a legmegbízhatóbb, profi szakemberekre szabad bízni elvégzését. Érdemes úgy időzíteni az átállást, hogy az ne a legforgalmasabb időszakban történjen, hiszen ha maga a váltás problémamentesen is zajlik, az új környezet adaptálása biztos igényel némi türelmi időt. A részletes tervezést követően lezajlik maga a migráció, majd ezt egy minden részletre kiterjedő tesztelés követi, amelynek során az összes felfedezett hiba kijavítására sort kerítenek. Ezzel párhuzamos egy mindenre kiterjedő dokumentáció is készül, amely tartalmazza a migráció pontos lépéseit és a legfontosabb tudnivalókat egyaránt. Jól látszik tehát, hogy ez a beavatkozás nagy precizitást és kiváló időzítést igényel.