Karácsony műfenyővel? Miért is ne?

Megoszlanak a vélemények, hogy valódi vagy műfenyővel érdemes inkább ünnepelni. Tény, hogy mindkét alternatívának megvannak az előnyei és a hátrányai. A lényeg, hogy olyan karácsonyfánk legyen, ami tökéletesen megfelel az igényeinknek és elvárásainknak.

Műfenyő tökéletes opció, ha az egyszerűség hívei vagyunk. Már persze nem az egyszerű megjelenésre gondolunk, hanem a minimális rumlival járó fa állítására. Ha rendelkezünk műfenyővel, akkor csak elővesszük a dobozából és logikus módon összeállítjuk. Nem kell belefarigcsálni a törzset a tartóba, csak egyszerűen beleállítani és belecsavarozni. Ez jóval kevesebb idegeskedéssel és szitkozódással jár együtt. A valódi fenyő érvelői gyakran hivatkoznak arra, hogy a műfának nincs jellegzetes, karácsonyra emlékeztető illata. Nos, ez tagadhatatlan. Habár ma már lehet kapni örökzöld illatú gyertyákat és illatosítókat. Emellett forralt borral, narancskarikákkal, illatos gyertyákkal és mézeskalács sütéssel is meg lehet alapozni az illatot, nem feltétlenül kell a karácsonyfától várni az ünnepi illatot.

További előny, hogy a műanyag fa nem hullajtja a tűleveleket, vagyis nem kell folyamatosan takarítani, porszívózni a fa alatt. Ha esetleg szőnyegre állítottuk fel a fát, akkor ne csodálkozzunk, hogy kész rémálom lesz belőle eltávolítani a tűleveleket. Az ünnep végén, amilyen könnyen elővettük és felállítottuk a fát, olyan egyszerűen szét lehet szedni és el lehet tenni a dobozába. Jövőre pedig újra elő tudjuk venni. Mindezek miatt a műfenyő nem nevezhető ördögtől valónak, hiszen számtalan előnye van. Azok, akik nem szeretnének a valódi fával kínlódni, azok számára kiváló választás. Ha szeretnél online műfenyőt vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a balena.hu webáruházba!