Milyen fájdalomcsillapító kapható migrénes fejfájásra?

A migrénes fejfájás akár a teljes napot képes tönkre tenni. Ezzel tökéletesen tisztában vannak azok, akik rendszeresen megtapasztalják az erős, pulzáló jellegű fejfájást. Emellett olyan kellemetlen kísérőtünetek is megnehezíthetik a migrénes napokat, mint például a koncentrációs nehézségek, hányás, látászavar, ingerlékenység, hangulatváltozások és fáradtság.

Fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra kiváló választás lehet spray formátumban. A Dolixir természetes összetevőket tartalmazó készítmény praktikus kiszerelésének köszönhetően rövid időn belül enyhülést hoz. Számtalan problémára lehet használni ezt a fájdalom- és gyulladáscsökkentő terméket. Bátran használhatjuk panaszaink enyhítésére, hiszen nem tartalmaz olyan káros összetevőket, mint a tartósítószer, alkohol vagy szintetikus illatanyagok. A migrén sajnos általános problémának mondható hazánkban, hiszen minden tizedik ember megtapasztalja a kínzó, jellemzően pulzáló fejfájást, mely általában a fej egyik, de akár mindkét oldalán érezhető. A migrén kialakulásának okait a mai napig kutatják, azonban néhány tényezőt sikerült azonosítani. Ilyenek például a különféle fronthatások, bizonyos szagok, ételek és italok, az erős stressz vagy az erős fények. Emellett bizonyos gyógyszerek összetevői is problémát okozhatnak.

A migrénre nincs olyan gyógymód, mely azonnal megszüntetné a kellemetlen panaszokat, azonban vannak olyan alternatív kezelések és módszerek, melyek enyhíthetik a panaszokat. Ilyen például az akupunktúra vagy a masszázs. Ha a fájdalom túlzottan eluralkodik, akkor érdemes egy sötét, csendes szobában pihenni. A kiegyensúlyozott életmód is nagyon hasznos lehet, hiszen így nagy valószínűséggel ritkábban alakul ki migrén. Ha van olyan úgy mondd trigger, melyről tudjuk, hogy nálunk problémát okoz, akkor azt jobb mellőzni.